dissabte, 13 de juny del 2009

Esmenes projecte llei salut pública

Us adjuntem les esmenes de tots els grups parlamentaris al projecte llei de salut pública. Les esmenes presentades pel Grup Parlamentari de Convergència i Unió les podeu trobar a partir de la pàgina 19.


esmenes salut publica

divendres, 12 de juny del 2009

Segona reunió de la ponència de la llei de salut pública

Aquest darrer dijous va tenir lloc la segona reunió de la ponència que debat les esmenes presentades pels diferents grups parlamentaris al projecte llei de salut pública. A causa d'un incident sofert pel Diputat i portaveu de la Comissió de salut, Francesc Sancho, la responsable d'ocupar el seu lloc en aquests moments és la Diputada Assumpció Laïlla.
Aquestes reunions de ponència es fan a porta tancada, i en aquest cas no hi ha votacions, ja que es van comentant les diverses esmenes i es van acceptant, rebutjant o transaccionant. Un cop fet aquest tràmit es passa a Comissió, on allí sí que es duran a terme les votacions de les esmenes.
Us anirem comentant l'estat d'evolució de la llei.

El TSJC anul.la el decret que regula la naturopatia per vulnerar la llei estatal

El diputat de CiU al Parlament de Catalunya, i President de la Sectorial de sanitat de CDC, Francesc Sancho, ha recordat que el grup parlamentari de Convergència i Unió ja va demanar el 2007 i el 2008 la derogació del decret de Teràpies Naturals perquè era un desgavell jurídic i reclama responsabilitats al departament de Salut, que dirigeix Marina Geli.
El diputat remarca que CiU va presentar dues Propostes de Resolució, que es van debatre i votar en comissió el 12 d’abril del 2007 i 27 de març de 2008, respectivament, en les que demanava la derogació d’aquest decret. Les dues Propostes de Resolució de CiU van ser rebutjades pel Tripartit. “Un decret que va ser rebutjat tant pel sector com per les organitzacions mèdiques i sanitàries afectades que en van demanar la revisió global o la paralització del procés”, recorda Sancho. “Nosaltres ja vam advertir en el seu moment que seria anul·lat i que arribaria als tribunals i el Tripartit no ens va voler escoltar, com també passa amb tot el que afecta a la jubilació dels metges”, explica el diputat de CiU, que hi afegeix: “Creiem que la responsabilitat és de la consellera”.