dijous, 26 de març del 2009

Preocupació pel nou Gerent del SEM


A través d’aquest bloc us hem anat informant dels aconteixements que s’han anant produint conseqüència de les irregularitats destapades en el Sistema d’Emergències Mèdiques de Catalunya.

Us hem informat que a través d’una moció al Parlament de CiU, s’ha aconseguit la renovació TOTAL de la direcció del SEM, fet inèdit en una empresa pública d’aquesta mida i importància.

Doncs ara, enlloc de celebrar aqueta renovació, estem preocupats, ja que ahir es va produir el nomenament d’un nou Gerent, José Julián Isturitz, ja que aquest senyor va ser implicat per l’Audiència de Comptes de Canàries per presumptes irregularitats administratives quan era responsable del 061 a les illes. Isturitz va ser acusat per adjudicació de contractes sense respectar els principis de lliure concurrència, una situació molt similar a la que a Catalunya ha denunciat la Sindicatura de Comptes en relació al SEM.

Per a nosaltres la renovació del SEM tenia com a objectiu consolidar una nova etapa, tot aplicant una cultura de gestió adequada al marc normatiu i financer vigent, que és precisament el que deia la moció aprovada per al Ple del Parlament. Però ara resulta molt preocupant el nomenament d’una persona amb aquests antecedents.


Seguirem insistint en el tema, i anunciem que farem les següents preguntes al Parlament: Quin criteri de selecció ha seguit el Govern; quin ha estat el procés de selecció; si el Govern tenia coneixement dels antecedents del senyor Isturitz i, sobre tot, si de confirmar-se els antecedents del nou gerent del SEM, el Govern pensa mantenir el seu nomenament.

Us continuarem mantenint informats