dimarts, 20 de gener del 2009

El CAP de la Bisbal del Penedès

Francesc Sancho recorda que el consultori d’aquest municipi constava com a construït a la publicació “Mil dies invertint en Salut”, realitzada pel Tripartit al 2006, i adverteix a la Consellera que “els ciutadans de municipis veïns tenen els mateix dret que l’alcalde de la Bisbal a rebre la sanitat en equipaments del segle XXI” .


El diputat de Convergència i Unió al Parlament de Catalunya responsable de temes de Sanitat de la federació, ha exigit a la consellera de Salut de la Generalitat, Marina Geli, “un tracte igualitari pels alcaldes de tots els municipis després del lamentable espectacle viscut la setmana passada en el cas de la Bisbal del Penedès”. Francesc Sancho ha fet aquestes declaracions després que la Consellera Geli anunciés divendres passat que el consultori es construiria.


Pel President de la Sectorial de sanitat, “és una manca de seriositat preocupant que la Consellera faci vestits a mida als consistoris afins al tripartit”. “Els ciutadans de, per exemple, Roquetes, les Borges del Camp o Nulles tenen el mateix dret que l’alcalde de la Bisbal, d’ERC, a rebre la sanitat en equipaments del segle XXI,” ha explicat. Per això, el diputat nacionalista ha reclamat a la Consellera Geli “seriositat” i ha lamentat que “el Govern de la Generalitat només actuï quan algú agafa el camí de fer numerets per cridar l’atenció”. “Si aquesta és la manera d’actuar, que ens ho diguin” ha afegit el diputat convergent. En aquest sentit, Francesc Sancho ha anunciat que el grup parlamentari de CiU presentarà una proposta de resolució per “demanar a la Consellera Geli que informi al Parlament de Catalunya de l’actuació portada a terme pel seu Departament en relació al conflicte amb el nou consultori de la Bisbal del Penedès i per demanar un calendari real per a tots els casos pendents a la nostra demarcació i en el seu dia presentats com a obres ja fetes o en marxa a la publicació del Govern Mil dies invertint en Salut”. I és que tal com ha recordat el Diputat de CiU, l’actuació a la Bisbal del Penedès va ser presentada pel Govern de la Generalitat en el 2003 a la publicació “Mil dies invertint en Salut”, abans de les darreres eleccions al Parlament i com una obra “EN EXECUCIÓ”. Efectivament, en aquest document constava, a l’epígraf “El que estem fent”, com a consultori local “en construcció” amb un pressupost de 675.000,00 euros.


Sancho ha recalcat que “ERC té responsabilitat de Govern i, més concretament, en la publicació i publicitació d’aquest opuscle”. Per tant, “es fa difícil entendre el seu doble paper de fer propaganda com a acció de Govern i tancar-se o fer vaga de fam per denunciar un sectarisme cert, però també exercit per ells”.


“Reclamo dignitat, la seriositat és un tret imprescindible d’un bon Govern” ha afirmat Sancho qui ha reclamat a la Consellera Geli que “acceleri les visites als municipis de les comarques tarragonines i les Terres de l’Ebre on encara no hi ha un calendari per executar les obres de millora dels consultoris locals”. El diputat de CiU considera que “els alcaldes tenen dret a saber quin calendari i quin finançament té el Departament de Salut per a cada cas i no s’hi valen falses promeses, ni donar llargues”. “Esperem amb delit quin dia vindrà a cada municipi a explicar la particular situació de cada nou equipament” ha afegit.