dilluns, 15 de desembre del 2008

Mala gestió de la conselleria al Vallès Oriental

El diputat del Grup Parlamentari de Convergència i Unió, Jordi Turull, ha acusat a la Consellera de Salut, Marina Geli, d’improvisar anuncis de noves inversions, que després no compleix, per amagar la seva mala gestió a la comarca del Vallès Oriental. “Cada cop que vostè visita la comarca ens anuncia una planificació diferent, una mesura diferent i uns terminis diferents i dóna la impressió que tot plegat és per sortir del pas dels incompliments dels seus anuncis anteriors”. Turull feia referència, per exemple, a l’anunci, que va sorprendre al propi personal directiu de l’hospital de Granollers, de fer un nou hospital a Granollers per a l’any 2014.

El diputat nacionalista ha fet aquestes afirmacions en el marc de la Comissió de Salut del Parlament de Catalunya en la qual ha demanat a la Consellera que deixi de fer tants anuncis, que deixi d’improvisar i enganyar, i “que es centri a resoldre el col·lapse sanitari de la comarca i en què el nou Hospital de Sant Celoni no es retardi amb l’excusa del nou Hospital de Granollers”. La Consellera ha defugit contestar a Turull sobre les mesures provisionals per disminuir el col·lapse admetent que al nou edifici de consultes externes no hi aniran llits per aconseguir aquest objectiu. A més, Geli ha afirmat que l’hospital de Sant Celoni està pendent de la tramitació de l’ARE .

Turull ha recordat que el col·lapse d’urgències i, per extensió, del propi Hospital de Granollers és cada cop més insostenible. “Hi ha un problema de drenatge, de tap, d’embús com a conseqüència de la manca de llits d’una banda i per l’altre com a conseqüència de dèficits cada cop més notables a molts centres d’atenció primària que provoquen que tothom vagi a parar a l’hospital”. Per Turull, “la pressió actual no permet dir tenim una solució però aquesta arribarà d’aquí cinc anys, calen accions fins que arribi la solució definitiva”.

A més, el diputat nacionalista ha recordat que el proper dia 3 de març és la data prevista perquè entri en funcionament el nou sistema informàtic de l’hospital de Granollers amb un programa que “és motiu de queixa per tots els professionals metges i infermeres que en seran usuaris, i que ha estat motiu de dimissió de gent molt destacada”. Aquest programa informàtic no és compatible amb res intern ni amb el de la gran majoria d’hospitals de Catalunya i suposarà que “s’hagi de quintuplicar el temps que es dedicaven els metges a tasques diguem-ne de transcripció del seguiment d’un pacient”.