dijous, 4 de desembre del 2008

MC denuncia i rebutja la forma com s’ha implantat el programa informàtic SAVAC als hospitals de l’XHUP.

Us adjuntem un comunicat que ha fet Metges de Catalunya:

Les gerències de sis hospitals han optat per la implantació dels paquets informàtics de gestió, desenvolupats i distribuïts per l’empresa SAVAC Consultores, S.L., sense haver tingut en compte l’opinió dels seus facultatius i altres usuaris sobre les seves necessitats, i sense haver explicat quines són les raons de la seva elecció, sense presentar cap informe tècnic que avali la idoneïtat d’aquesta eina davant altres opcions existents en el mercat i atenent només a un pacte “de col·laboració” entre el CHC i l’empresa SAVAC Consultores al qual desconeixem totalment el seu contingut.

El procés d’implantació ha posat en evidencia les importants deficiències en el programa i errors que han estat “corregits” sobre la marxa convertint als hospitals en “plataformes de prova” d’una empresa privada que ha posat en marxa un producte poc acabat. Encara que en el temps que ha transcorregut des de la seva implementació han aparegut diverses versions del programa, aquest continua sent, en la opinió majoritària dels metges, un programa que no cobreix les necessitats de gestió clínica, està mal estructurat, resulta poc funcional i ha donat lloc a algunes situacions que comprometen la seguretat dels pacients. Malgrat les protestes dels usuaris, metges, infermeres i personal administratiu, la resposta dels directors ha estat la de continuar amb la implantació i, a mes a més a, fer-ho també en grans hospitals, en el que els problemes poden també multiplicar-se, incorrent així, i d’una manera molt més important, sobre els usuaris i la seva seguretat.

L’ICS ha descartat SAVAC com programa de gestió clínica i implantarà una altra aplicació informàtica en els seus hospitals.

Exigim poder participar en l’elecció de les eines per la gestió de la nostra feina, que aquesta elecció obeeixi a les necessitats dels metges, a criteris tecnològics i estigui enfocada a millorar l’atenció del malalt i la seva seguretat.

Alhora s’ha de tenir en compte que els nous sistemes han de tenir una provada capacitat de comunicació i intercanvi de dades, que garanteixi en un futur pròxim la interconnexió dels centres sanitaris.