dimarts, 11 de novembre del 2008

CiU demana al Tripartit que discuteixi menys i treballi més per resoldre els problemes de la sanitat catalana


El Portaveu de Sanitat de CiU al Parlament de Catalunya, Francesc Sancho, ha demanat avui al Tripartit que “discuteixi menys i treballi més per resoldre els problemes de la sanitat catalana i aconseguir una bona gestió i un bon finançament”. Així ho ha manifestat després de constatar els desacords existents entre el Tripartit sobre el copagament. Per a Sancho, “aquest desacord posa en evidència la manca d’un model sanitari per part de la Generalitat de Catalunya”.

El diputat de CiU ha acusat la consellera de “llançar globus sondes sobre el copagament sense acord ni amb els seus propis socis de Govern ni amb el ministeri de Sanitat”. Per a Sancho, aquests desacords entre el Tripartit “paralitzen el departament de Salut” i “no permeten dur a terme mesures efectives per resoldre problemes com, per exemple, el desgavell en les jubilacions dels metges”.

Per aquest motiu, Sancho ha demanat als membres del Tripartit que “deixin les discussions públiques en temes tan importants com és la Sanitat i treballin més per millorar el sistema”. “El que han de fer és ocupar-se dels problemes reals de la salut com és acabar amb les bosses de frau o la mala utilització dels serveis, prendre mesures efectives per acabar les llistes d’espera, racionalitzar el personal i millorar la mala gestió de l’Institut Català de la Salut (ICS)”, ha afirmat Sancho.

Sancho ha advertit a Geli que “la sanitat no necessita de postures frívoles sinó de postures serioses que s’ocupin dels problemes reals”.