dijous, 20 de novembre del 2008

Iniciatives sobre la Fibriomiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica

Francesc Sancho, diputat del Grup Parlamentari de Convergència i Unió, ha proposat la compareixença davant la Comissió de Salut del Parlament de representants de la Plataforma Familiars FM-SFC (Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica), per tal “d’informar sobre les activitats de l’entitat i sobre el seu capteniment pel que fa al compliment de l’acord parlamentari sobre l’atenció a la fibromiàlgia i la síndrome de la fatiga crònica”.

Sancho ha reclamat que se celebri una sessió de control en aquesta Comissió, perquè des de CiU “considerem que el Govern no està donant compliment a la llei i no està fent efectius els acords als quals es va arribar al Parlament amb l’aprovació per unanimitat de la Proposta de Resolució el mes de maig d’aquest any”.

Tal com ha recordat el diputat nacionalista, “des de CiU sempre ens hem posicionat al costat dels afectats per aquesta malaltia i davant la necessitat de donar-los suport en la seva lluita des del Parlament”.

És per això, que des de CiU es reclamava al Tripartit el passat mes de febrer, que no retardés la inclusió de la iniciativa legislativa popular en torn a la fibromiàlgia i la síndrome de fatiga crònica en l’ordre del dia del Ple del Parlament “per motius electorals”.

Sancho ha destacat “l’esforç i treball dels membres d’aquesta Plataforma, que van recollir les signatures per impulsar una ILP i fer arribar la seva problemàtica a la Cambra catalana”.

Finalment Sancho va celebrar l’aprovació per unanimitat d’una Proposta de Resolució que donava “l’impuls definitiu a l’atenció d’aquestes problemàtiques per part del Govern”.

Però tal com ha recordat el propi diputat nacionalista, “dies després de l’aprovació de la Proposta de Resolució ja varem haver d’advertir a la Consellera de Salut que des de CiU no permetríem rebaixes a l’acord assolit”, ja que arrel d’unes declaracions de Marina Geli Francesc Sancho va veure amb preocupació “indicis que demostraven la intenció del Tripartit de rebaixar els acords tancats a la Cambra”.

Segons Francesc Sancho, “en els darrers mesos hem rebut queixes per part de les persones afectades respecte a la inactivitat del Govern i les nostres sospites es van confirmar en conèixer les xifres del pressupost del Departament pel 2009, amb les quals és impossible poder fer front a problemes concrets com la fibromiàlgia”.

En el transcurs de la compareixença de la Consellera al Parlament per presentar aquest pressupost, Sancho va denunciar que “poc podrem avançar si no tenim pressupost per fer efectius els nostres acords”, i davant la resposta de la Consellera Geli afirmant que per parlar de la fibromiàlgia ja existeix una Comissió, Francesc Sancho ha sol·licitat que la comissió de seguiment i control de compliment de l’acord reti comptes al Parlament i que hi compareguin els representants de la Plataforma, que van ser els màxims impulsors de la ILP i “als quals el Tripartit no ha convidat a participar fins avui en l’esmentada comissió”.

Us adjuntem les propostes que hem entrat al Parlament sobre aquests temes: