dijous, 13 de novembre del 2008

CiU pregunta a la Consellera Geli sobre el cost dels actes del 25 anys de l’ICS

(PODEU VEURE EL VÍDEO DE LA INTERPEL.LACIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: VÍDEO)
Francesc Sancho, diputat de CiU responsable en temes de Salut, ha demanat explicacions a la Consellera Geli sobre la despesa dedicada a la celebració dels vint-i-cinc anys de l’Institut Català de la Salut, que va suposar “quasi 100 milions de les antigues pessetes en un tiberi o 11 mil euros en una pausa cafè”, segons xifres del propi Departament.

En el transcurs del Ple celebrat avui al Parlament, Francesc Sancho ha denunciat, que “mentre es planteja el copagament de medicaments o serveis als hospitals, es produeix aquesta despesa injustificada per a una celebració” i ha exigit “respecte als usuaris i que no s’intenti fer còmplices d’aquest acte de malgastador a treballadors i empreses, quan l’únic responsable és la Consellera i el seu Departament”.

En la seva resposta a Francesc Sancho, la Consellera Geli ha afirmat que les despeses d’aquests actes van ser assumides per empreses del sector. El diputat de CiU ha posat en dubte aquesta resposta, “des del moment en què la Consellera ha afirmat que jo mateix com a membre de l’ICS vaig participar en algun d’aquests actes. Això és fals i em nego a que ens faci còmplices a mi i als meus companys de professió d’aquests actes fastuosos”.

El diputat nacionalista ha afirmat, que “les indústries han afirmat que haguessin preferit destinar aquest pressupost a altres objectius, com recerca biomèdica, TACS, equipar quiròfans o contractar metges i infermeres”, és per això que Francesc Sancho ha afirmat que “preguntarem al Govern quines empreses han finançat aquests actes i en quines quantitats, així com, si aquestes empreses tenen relació amb l’ICS o alguna de les seves empreses públiques com a proveïdores o si han participat en algun concurs públic en aquest àmbit”.