dijous, 20 de novembre del 2008

Sectorial de sanitat: una nova etapa

ENTREVISTA A PACO SANCHO, PRESIDENT DE LA SECTORIAL

Fa unes setmanes el van elegir President de la sectorial de sanitat de CDC, com han estat aquestes setmanes?
La sectorial de sanitat té una estructura en la que hem de treballar per a què pugui funcionar, per a què sigui útil a l’hora de definir un bon programa de salut per al país. No és menys cert que tenim un capital humà molt potent, i per aquest motiu, hem de creat les xarxes necessàries i cercar complicitats amb tots i cadascun dels professionals, i dels usuaris.

Comenta de definir un bon programa de salut…
Sí, des del darrer Congrés de Convergència estem davant una nova etapa, una etapa que ens ha de portar a les eleccions nacionals amb unes eines i un programa que han de ser bàsics per al bon funcionament del sector, en contraposició de l’actual sistema de salut que té implantat el tripartit. Hem de dibuixar una nova alternativa, per a executar-la quan estiguem al govern.


Com està estructurada la sectorial?
La primera tasca en aquests moments és implantar una xarxa a tots els territoris, crear una xarxa de professionals i quadres que ens ajuden a generar discurs. Per a nosaltres és molt important la opinió dels usuaris. Per aquest motiu, contactarem amb les organitzacions d’usuaris per a que ens faci arribar les seves reflexions, i generar, d’aquesta manera una interactua-hi, que hi hagi un “feedback” amb ells. Aquest bloc és precisament això, la possibilitat que qualsevol persona pugui comunicar-nos qualsevol suggerència o proposta.


Per a finalitzar, quins objectius s’han imposat?
Totes aquestes aportacions tenen un objectiu principal, que és poder fer arribar aquestes propostes que hem comentat, al lloc on es legisla, o sigui, al Parlament. Un altre objectiu és que l'Artur Mas tingui el millor discurs en sanitat, i que el pugue ajudar a assolir la presidència de la Generalitat. I com no, que un metge com el Xavier Trias sigui l’Alcalde de Barcelona.