dijous, 20 de novembre del 2008

Pressupostos reaccionaris, que rebaixen la despesa social


Francesc Sancho, diputat del Grup Parlamentari de Convergència i Unió, ha defensat avui l’esmena a la totalitat presentada per CiU a la secció pressupostària corresponent al Departament de Salut, des del convenciment, que “tant Govern com oposició estem d’acord que aquest és un mal pressupost, però lamentablement, avui no podrem escenificar aquest acord”.

El diputat nacionalista ha denunciat, que “per primer cop el pressupost decreix respecte a la pujada de la inflació i, per tant, decreix la possibilitat de donar un bon servei per part del Departament”. Segons Sancho “aquest pressupost no respon ni a les necessitats dels usuaris, ni a les necessitats dels professionals”.

Sancho ha denunciat també que “a més, el pressupost trenca absolutament l’equitat, ja que en el territori decreix molt més”.

El diputat nacionalista ha destacat que “aquest pressupost no és creïble” i s’ha referit a algunes partides concretes com el fet que “la despesa en farmàcia creix un 0%”. Sancho ha afirmat que xifres com aquesta demostren que el pressupost no és real, “fins i tot, vostè Consellera no se’ls pot creure, perquè un creixement 0% en despesa de farmàcia és impossible d’acceptar, seria una total irresponsabilitat per part seva”.

Francesc Sancho s’ha basat en la comparativa de xifres entre el creixement total del pressupost del Departament de Salut, que és del 4,7% i el creixement del pressupost destinat a personal de la Generalitat, que és de l’11,4%. Davant aquestes xifres, el diputat de CiU ha lamentat que “les xifres no quadren amb la voluntat expressada per la Consellera de millorar el benestar de personal de la salut i usuaris”. Francesc Sancho ha lamentat, a més, que “aquest augment del personal de la Generalitat no es tradueix en més metges i infermeres, com caldria esperar, sinó en més alts càrrecs i personal interí”.

Davant aquestes xifres, Sancho ha denunciat, que “és impossible poder fer front a problemes concrets com la fibromiàlgia” i li ha advertit a la Consellera Geli, que “no ens pot respondre que per aquest tema ja comptem amb una Comissió de Seguiment, perquè poc podrem avançar si no tenim pressupost per fer efectius els nostres acords”. Segons Sancho, “la Comissió de Seguiment servirà només perquè des de l’oposició denunciem els incompliments”.

Per acabar, Francesc Sancho ha destacat, que “si des del Departament fessin cas de la sensació dels representants socials, que es van abstenir davant d’aquests pressupostos en el Consell d’Administració de l’ICSS, els retirarien”.